Nokkosella pää ja koko keho kuntoon

10.5.2015


Tiesitkö, että nokkonen on villivihannesten aatelinen ja terveyden ja hyvinvoinnin lähettiläs? Jos olet tähän asti yrminyt nokkosta, käännä ihmeessä kelkkasi ja anna vihulaiselle kunniapaikka keittiössäsi ja omassa ruokavaliossasi.

Nokkonen on niin hyvää ravintoa, että ilman sen polttavia karvoja ravintotietoiset eläimet olisivat syöneet sen jo sukupuuttoon. Tästä superkasvista saa myös keittiössä superruokaa.

 

Terveyden ja hyvinvoinnin tukipilari nokkonen on vitamiini- ja mineraalipommi. Se sisältää runsaasti rautaa, kalsiumia, magnesiumia, mangaania, piitä, foolihappoa, betakaroteenia, C-, D- ja K-vitamiinia.

Koko kehon hyväksi

Kun alat syödä nokkosta päivittäin, aivot pelaavat paremmin ja suolisto on tyytyväisempi. Nokkonen hoitaa myös virtsateitäsi ja munuaisiasi sekä lisää vastustuskykyäsi.

Superkasvi poistaa elimistöstä virtsahappoa ja helpottaa näin reumaatikkojen ja nivelongelmista kärsivien oireita. Nokkosesta on apua myös iho-ongelmiin aknesta ihottumiin ja psoriasikseen. Ja jos kärsit hiustenähdöstä tai elottomista hiuksista, nauti nokkosta.

Herkkuletuista pestoon

Nokkonen rikastaa ja juhlistaa smoothiet, munakkaat, keitot, muhennokset, pastat, sämpylät, letut ja pannukakut. Siitä saa myös herkullista pestoa, lisukkeita ja marinadeja. Tuore tai kuivattu nokkonen antaa potkua raakasuklaaseen tai raakajäätelöönkin. Voit herkutella nokkosella vaikkapa uuden ajan nokkosmuhennoksessa.

Jos kiinnsotuit, lue lisää

http://autuuttaaivoille.fi/nokkosella-paa-ja-koko-keho-kuntoon/