Koululaiset/varhaiskasvatus

Perhosniityn väriloistoa heinäkuussa
Polku
Luolavuorenkoulun oppilaiden itse "tuunamia" pönttöjä siirtolapuutarhalla 19.4.2017
Kuva: Lotta Lindström

Näe, koe ja opi uutta luonnosta keskellä kaupunkia!

 

Kupittaan siirtolapuutarha tarjoaa turkulaisille koulu- ja päiväkoti-ikäisille oivan oppimisympäristön siirtolapuutarhan "luonnolliseksi puistoksi" nimetyllä alueella. Alueen tarkoitus on suojella vanhoja ja arvokkaita kasveja ja osa puistoalueesta on suunniteltu siten, että kesän kuluessa se houkuttelisi myös erilaisia perhoslajeja niittyalueelle. 

Siirtolapuutarha sijaitsee aivan Kupittaan puiston vieressä, joten sinne on helppo saapua mistä ilmansuunnasta tahansa. 

Ilmasiet ladattavat mobiilisovellukset auttavat kasvien tunnistuksessa, joten käynti puutarhalla on mahdollista myös ilman kasviopastusta.

Käynti mehiläishoitajan luona

 

Omatoiminen liikkuminen siirtolapuutarhan kaikilla yleisillä alueilla on sallittua. Vain portein suljetut yksityiset viljelypalstat ovat rajoitettuja alueita. Satokauden aikana on mahdollista järjestää käynti alueella toimivan mehiläishoitajan luona. 

Alue tarjoaakin monipuolisia mahdollisuuksia tutkailla kaupunkiluontoa itsenäisesti ja maksutta.  Ja jos innostusta riittää, alueella toimii kesäaikaan myös 4H yhdistys, tarjoten erilaisia puutarhaan lliittyviä puuhasteluhetkiä.

Yhteydenotot

 

Varhaiskasvatus/koululaiset: Lisätietoa omatoimikäynneistä siirtolapuutarhalla, Eija Meriluoto, eija.meriluoto@gmail.com, puhelin 040 4121130

Mehiläistarhaus: Lisätietoja mehiläistarhaaja Esko Lehtikannel, sähköposti:esko.lehtikannel@gmail.com, puhelin 045 111 6909.

 

Mehiläisluennot kouluissa ja päiväkodeissa.

 

Mehiläistarhauksesta on mahdollisuus tilata luentokäyntejä myös kouluihin.  Kurssin kesto on noin 1-4 tuntia (ikäryhmästä riippuen). Hinnoittelu on Suomen Mehiläisliiton suosittelema koululaishinta, 20 euroa per tunti ja kurssihintaan sisältyy myös mehiläistarhalla käynti.

Kurssi sisällöstä ja siihen liittyvistä tavoitteista sekä alkutiedoista kuten ikä- ja ryhmäkoosta voi ennakkoon keskustella  tarkemmin, kurssin vetäjän Esko Lehtikanteleen kanssa. Sähköposti:esko.lehtikannel@gmail.com, puhelin 045 111 6909.
 

Kupittaan siirtolapuutarhan "Luonnollisen puistoalueen" elämyspolku


 

Ota yhteyttä

Mielipiteesi on meille tärkeä, joten alla oleva lomake on käytettävissä kun haluat antaa meille päin palautetta.

Kupittaan ryhmäpuutarhayhdistys ry

Kunnallissairaalantie 4
20700 Turku

kupittaansiirtolapuutarha@gmail.com

Puhelin: 040 4121130

 

Yhdistyksen puheenjohtaja:

Eija Meriluoto

eija.meriluoto@gmail.com